Algemene voorwaarden

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

1.1 Begeleiding
Begeleiding waarbij cliënten worden ondersteund in het dagelijks leven. De begeleiding wordt op maat geboden waarbij cliënten de regie hebben over hun eigen leven en zoveel mogelijk zelfstandig deel uit kunnen maken van de samenleving.

1. 2 Beschikking / Indicatie
Het (wettelijk) vereiste besluit door of namens een gemeente/zorgkantoor/indicatieorgaan/reclassering over de aard, de inhoud en de omvang en tijdsduur van de hulp c.q. zorgbehoefte(n) van de cliënt en de wijze waarop daarin kan worden voorzien volgens Wet Langdurige Zorg (Wlz), Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo), en Jeugdwet.

1. 3 Cliënt
Een natuurlijk persoon die zorg- en dienstverlening van Krachten Bundelen In De Zorg ontvangt of zal ontvangen, al dan niet vertegenwoordigt door diens (wettelijk) vertegenwoordiger. Cliënten zijn te verdelen in verschillende leeftijdscategorieën die volgens de wet verschillende rechten hebben. De leeftijdscategorieën zijn als volgt: cliënten vanaf vier tot twaalf jaar, cliënten vanaf twaalf tot zestien jaar, cliënten van zestien en zeventien jaar en cliënten vanaf 18 jaar. Krachten Bundelen In De Zorg zal bij de uitvoering van de zorgverleningsovereenkomst en van deze algemene voorwaarden deze rechten in acht nemen.

1.4 Krachten Bundelen In De Zorg
Krachten Bundelen In De Zorg B.V. biedt (ambulante) begeleiding en opvoedondersteuning aan cliënten met lichte tot matige complexe problematiek die ondersteuning nodig hebben in de thuissituatie, op school of in groepsverband. Krachten Bundelen In De Zorg is gevestigd in Rotterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 89122712.

1.5 Zorgverleningsovereenkomst:
Een overeenkomst tot zorg- en dienstverlening tussen Krachten Bundelen In De Zorg en de (professionele) opdrachtgever. Hierop zijn deze algemene voorwaarden Krachten Bundelen In De Zorg van toepassing.

1.6 Persoonsgebonden budget: Een subsidie die aan zorgvrager op basis van een indicatiebesluit is toegekend en waarmee zorgvrager zelf zorg kan inkopen.

1.7 (Professionele) opdrachtgever
De cliënt of diens (wettelijke) vertegenwoordiger afhankelijk van de leeftijd van de cliënt. Een professionele opdrachtgever is geen cliënt of de (wettelijk) vertegenwoordiger van de cliënt , zoals bijvoorbeeld een school, gemeente, enz.

1.8 (Wettelijk) vertegenwoordiger
De wettelijk vertegenwoordiger is diegene die bij wet (ouder, voogd, curator of bewindvoerder) gemachtigd is in rechte op te treden (rechtsgeldige verbintenissen aan te gaan) voor een cliënt. Indien client geen wettelijke vertegenwoordiger heeft, is de natuurlijke persoon die door de client persoonlijk is gemachtigd bevoegd in zijn plaats op te treden.

1.9 Tarief
De vergoeding van honorarium, reistijd en eventuele reiskosten. Het voor de jeugdhulp berekende tarief is vrijgesteld van btw indien de (professionele) opdrachtgever een geldige Wlz, Wmo of Jeugdwet beschikking van de gemeente waar de cliënt woonachtig is kan overleggen. Indien er geen geldige Wlz, Jeugdwet of Wmo beschikking kan worden overgelegd, is Krachten Bundelen In De Zorg genoodzaakt 21% btw in rekening te brengen.

1.10 Begeleidingsplan
Het document waarin de doelen over de uitvoering van de zorg- en diensten schriftelijk uitgewerkt worden. Dit document wordt door de cliënt en Krachten Bundelen In De Zorg opgesteld.

1.11 Hulpverlener/begeleider
Professional die de cliënt ondersteunt/begeleid
afhankelijk of het gaat om PGB, Wlz, Wmo of Jeugdwet.

1.12 Verwijzing
Conform Wlz, Wmo of Jeugdwet kunnen gemeentes, zorgkantoor, medisch specialist of rechtelijke macht cliënten rechtstreeks verwijzen naar Wlz, Wmo of Jeugdwet arrangement.

1.13 Zorg in natura
Een subsidie waardoor zorgvrager op basis van een indicatiebesluit zorg kan inkopen bij een door zorgvrager gewenste instelling voor zover deze gecontracteerd is voor Wlz, Wmo of Jeugdwet.

1.14 Opdracht
Het document van de (professionele) opdrachtgever die
Krachten Bundelen In De Zorg opdracht geeft tot het bieden van zorg in een cliëntsysteem. Tevens fungeert dit document als financiering van die zorg.

Artikel 2 Toepasselijkheid en reikwijdte algemene voorwaarden

2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere vorm van hulp- en dienstverlening, als hiervoor bedoeld. Deze algemene voorwaarden zijn geldig totdat Krachten Bundelen In De Zorg nieuwe algemene voorwaarden heeft vastgesteld en haar cliënten op de hoogte heeft gebracht van de daarvoor geldende ingangsdatum. De algemene voorwaarden zijn na te lezen op WWW.KBIDZ.NL.

2.2 Deze algemene voorwaarden zijn eveneens van toepassing op (zorgverlenings-) overeenkomsten met Krachten Bundelen In De Zorg, waarbij Krachten Bundelen In De Zorg collega’s of andere zorgverleners heeft betrokken.

2.3 Alle offertes en overeenkomsten, alsmede de uitvoering daarvan, worden beheerst door de onderhavige algemene voorwaarden, die één geheel vormen met de zorgverleningsovereenkomsten die Krachten Bundelen In De Zorg met de (professionele) opdrachtgever sluit. De algemene voorwaarden, en de (zorgverlenings-) overeenkomsten waarvan zij deel uitmaken, vervangen alle voorgaande mondeling gemaakte afspraken over hetzelfde onderwerp.

2.4 Door een afspraak te maken voor de door Krachten Bundelen In De Zorg te leveren zorghulp en/of door het gebruik maken van de door Krachten Bundelen In De Zorg geleverde zorghulp, al dan niet door het ondertekenen van een zorgverleningsovereenkomst, aanvaardt de (professionele) opdrachtgever de toepasselijkheid van deze algemene voorwaarden.

2.5 Afwijkende bepalingen dienen uitdrukkelijk en schriftelijk met Krachten Bundelen In De Zorg overeengekomen te zijn. Indien onduidelijkheid bestaat omtrent de uitleg van één of meerdere bepalingen van de algemene voorwaarden, dan dient de uitleg plaats te vinden ‘naar de geest’ van deze bepalingen.

Artikel 3 Wettelijke regeling

3.1 Krachten Bundelen In De Zorg biedt hulp aan cliënten en aan netwerken van cliënten op grond van wettelijke regelingen zoals Jeugdwet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet langdurige zorg (Wlz) en Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Krachten Bundelen In De Zorg hanteert deze wettelijke voorschriften en ziet erop toe dat de uitvoering van deze regelgeving zorgvuldig wordt nageleefd.

Artikel 4 Totstandkoming zorgverleningsovereenkomst

4.1 De zorgverleningsovereenkomst tussen Krachten Bundelen In De Zorg en de (professionele) opdrachtgever tot uitvoering van de zorghulp komt tot stand door ondertekening van de schriftelijke zorgverleningsovereenkomst door beide partijen of, indien nog geen zorgverleningsovereenkomst is ondertekend, door een afspraak te maken voor de door Krachten Bundelen In De Zorg te leveren zorghulp en/of door gebruik te maken van de door Krachten Bundelen In De Zorg geleverde zorghulp. In laatstgenoemde gevallen zal zo spoedig mogelijk een zorgverleningsovereenkomst gesloten worden tussen Krachten Bundelen In De Zorg en de (professionele) opdrachtgever.

4.2 De zorgverleningsovereenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, tenzij anders overeengekomen.

4.3 De (professionele) opdrachtgever kan te allen tijde besluiten de zorgverleningsovereenkomst op te zeggen met inachtneming van een opzegtermijn van één maand, tenzij partijen anders zijn overeengekomen. Na het telefonisch doorgeven van de beëindiging dient de (professionele) opdrachtgever een schriftelijke bevestiging te sturen naar Krachten Bundelen In De Zorg met daarin de reden voor het beëindigen van de opdracht, voorzien van een handtekening.

4.4 Krachten Bundelen In De Zorg kan wegens gewichtige redenen de zorgverleningsovereenkomst beëindigen. Zie artikel 6.4 voor nadere toelichting op de gewichtige redenen.

Artikel 5 Verloop van het hulpverleningsproces en kwaliteit

5.1 Voor veel hulp van Krachten Bundelen In De Zorg is een indicatie van de gemeente, het zorgkantoor of een geldige verwijzing van een daartoe conform Wmo, Wlz, jeugdwet of instantie nodig.

5.2 De hulp voor de cliënt kan starten na het aangaan van een zorgverleningsovereenkomst en het opstellen van een zorgplan tussen Krachten Bundelen In De Zorg en de cliënt. Deze twee zijn pas van kracht als die door de cliënt, en/of diens (wettelijk) vertegenwoordiger ondertekend zijn. In sommige gevallen, zoals bij behandeling, volstaat alleen het ondertekenen van het zorgplan door de cliënt.

5.3 De capaciteit van de hulpverlening door Krachten Bundelen In De Zorg wordt begrensd door jaarlijks vooraf vastgestelde productieafspraken of budgetten met instanties. Voor de cliënt kan dat tot gevolg hebben, dat een bepaalde vorm van hulp soms niet (direct) beschikbaar is. De hulp wordt ook begrensd door wat de indicatie of regels van de betreffende instantie toestaan.

5.4 Krachten Bundelen In De Zorg stelt binnen zes weken na aanmelding het zorgplan op en verstrekt dit, op verzoek, aan de indicerende/verwijzende instelling. Vaststelling gebeurt na overleg met de cliënt en/of diens (wettelijke) vertegenwoordiger. Als voorwaarden dient het zorgplan door cliënt en/of diens (wettelijke) vertegenwoordiger door beide partijen te worden ingestemd. Het gezamenlijk opstellen van een zorgplan is niet vereist bij hulp op grond van een maatregel van kinderbescherming maar ook dan streeft Krachten Bundelen In De Zorg naar overeenstemming met de cliënt en/of diens (wettelijke) vertegenwoordiger. In het zorgplan wordt in ieder geval nader uitgewerkt:

a. de hulpvraag van de cliënt;

b. de behandel -/ begeleidings- en zorg doelen;

c. de wijze waarop Krachten Bundelen In De Zorg de gestelde doelen wil bereiken;

d. welke disciplines en middelen worden ingezet om deze doelstellingen te kunnen bereiken

e. welke inspanningen de cliënt zal doen om de gestelde doelen te realiseren

f. welke inzet en inspanning van andere zorgverleners /instellingen betrokken bij de cliënt wordt geleverd.

5.5 De cliënt en/of diens (wettelijke) vertegenwoordiger verleent Krachten Bundelen In De Zorg toestemming om bij de voorbereiding en de uitvoering van het zorgplan informatie uit te wisselen met de (professionele) opdrachtgever. Voor het opvragen van informatie bij andere instanties zal Krachten Bundelen In De Zorg eerst vooraf schriftelijk toestemming vragen aan cliënt, als onderdeel van het zorgplan of in een afzonderlijk verzoek.

5.6 Indien de cliënt te kennen heeft gegeven geen informatie van Krachten Bundelen In De Zorg te willen ontvangen, blijft het verstrekken daarvan achterwege, tenzij het belang van de cliënt om informatie te weigeren niet opweegt tegen het nadeel dat daaruit voor zichzelf of anderen kan voortvloeien, dit ter beoordeling van Krachten Bundelen In De Zorg.

Artikel 6 Wijziging en beëindiging van de hulpverleningsproces

6.1 Wijzigingen in het begeleidingsplan kunnen slechts in overleg en na overeenstemming tussen Krachten Bundelen in de Zorg en de cliënt en/of diens (wettelijk) vertegenwoordiger worden aangebracht. Instemming is niet vereist bij hulp op grond van een maatregel van kinderbescherming maar ook dan streeft Krachten Bundelen in de Zorg naar overeenstemming met de cliënt en/of diens (wettelijke) vertegenwoordiger.

6.2 Het overleg dat in artikel 6.1 is beschreven is niet vereist indien, als gevolg van spoedeisende omstandigheden, Krachten Bundelen in de Zorg in het belang van de cliënt direct noodzakelijke maatregelen dient te treffen. Als dat het geval is, zal Krachten Bundelen in de Zorg zo spoedig mogelijk in overleg treden met de cliënt en/of diens wettelijk vertegenwoordiger.

6.3 De opdracht eindigt in de navolgende gevallen:

a. indien de gestelde doelen in het zorgplan bereikt zijn;

b. indien de geldigheidstermijn van de beschikking is verstreken;

c. indien de periode is verstreken zoals overeengekomen in het zorgplan;

d. indien geen overeenstemming wordt bereikt over het zorgplan;

e. met wederzijds goedvinden, tenzij het hulp betreft waartoe een maatregel van kinderbescherming verplicht;

f. door opzegging door cliënt en/of diens (wettelijk) vertegenwoordiger tenzij het zorg betreft waartoe een maatregel van kinderbescherming verplicht.

g. indien de cliënt overlijdt.

h. een verandering in de beschikking treedt op, waardoor de cliënt geen recht op zorg, uitgevoerd door Krachten Bundelen in de Zorg, meer heeft.

i. ontbinding door rechterlijke tussenkomst;

j. in alle gevallen zal Krachten Bundelen in de Zorg het beëindigen van de hulp melden bij de lokale verwijzer;

k. indien alle in rekening gebrachte tarieven zijn betaald.

6.4 De cliënt of diens (wettelijke) vertegenwoordiger heeft het recht de zorgverleningsovereenkomst schriftelijk op te zeggen, met inachtneming van een opzegtermijn van één maand. Tenzij het zorg betreft waartoe een maatregel van kinderbescherming verplicht.

6.5 Krachten Bundelen in de Zorg kan de zorgverlengingsovereenkomst schriftelijk opzeggen wegens gewichtige redenen, met een opzegtermijn van één maand. Van gewichtige redenen is in ieder geval sprake:

a. indien de cliënt en/of diens (wettelijk) vertegenwoordiger, ondanks schriftelijke ingebrekestelling, diens verplichtingen in verband met deze zorgverlening overeenkomst niet nakomt.

b. indien van Krachten Bundelen in de Zorg in redelijkheid niet kan worden verlangd dat de zorgverleningsovereenkomst ongewijzigd wordt voortgezet;

c. de cliënt weigert de medewerking te verlenen die redelijkerwijs nodig is voor een goede uitvoering van de overeenkomst;

d, de cliënt, diens (wettelijke) vertegenwoordiger of andere bij de cliënt betrokkenen gedragingen vertoont/vertonen jegens hulpverleners of cliënten van KBIDZ, die voortzetting van zorg- en dienstverlening niet meer mogelijk maken;

e. de omvang of zwaarte van de zorg- en of dienstverlening door een gewijzigde (zorg) vraag zich zodanig ontwikkelt dat deze buiten de reikwijdte van de zorgverleningsovereenkomst valt en KBIDZ en de cliënt geen afspraken kunnen maken over een aanpassing van de overeenkomst

f. alvorens KBIDZ tot opzegging van de overeenkomst overgaat, zal KBIDZ in overleg treden met de gemeentelijke toegang, gecertificeerde instelling of een verwijzer over de beëindiging van de zorg tenzij de opzegging in redelijkheid geen uitstel kan dulden. Vervolgens zal KBIDZ de cliënt van haar voornemen in kennis stellen;

g. op het moment dat KBIDZ, als gevolg van een niet aan KBIDZ verwijtbare omstandigheid, geen vergoeding meer ontvangt van het zorgkantoor of de gemeente voor de uitvoering van de overeengekomen zorg- en dienstverlening en de cliënt deze ook niet voor eigen rekening afneemt.

h. de (professionele) opdrachtgever niet kan instemmen met de tariefsverhoging.

6.5 De zorgverleningsovereenkomst blijft van kracht ingeval van wijziging van de (wettelijke) vertegenwoordiger van de cliënt. Een nieuwe (wettelijke) vertegenwoordiger wordt geacht op de hoogte te zijn van de zorg die de cliënt van KBIDZ ontvangt en bijgevolg van deze overeenkomst en is gehouden aan de bepalingen ervan.

6.6 Indien de cliënt en/of KBIDZ de overeengekomen hulp in concrete gevallen op de vastgestelde datum en/of tijdstip niet kan afnemen of leveren, dienen zij dit onmiddellijk maar tenminste 24 uur van tevoren aan elkaar te melden.

Artikel 7 Medewerkers Krachten Bundelen in de Zorg

7.1 Krachten Bundelen in de Zorg kan in overleg met de (professionele) opdrachtgever tijdens de duur van de zorgverleningsovereenkomst besluiten een andere ambulante hulpverlener aan de cliënt toe te wijzen. De wijziging mag de kwaliteit van de te verrichten werkzaamheden niet verminderen, noch de continuïteit van de opdracht ongunstig beïnvloeden. Een vervanging van de ambulante hulpverlener kan ook op verzoek van de (professionele) opdrachtgever in overleg met Krachten Bundelen in de Zorg plaatsvinden.

Artikel 8 Intellectueel eigendom KBIDZ

8.1 Krachten Bundelen in de Zorg werkt met methodieken die voortdurend intern worden ontwikkeld en aansluiten bij haar doelgroepen. De methodieken worden gebruikt bij de uitvoering van de opdrachten. Deze methodieken zijn en blijven eigendom van Krachten Bundelen in de Zorg. Openbaarmaking en verspreiding kan alleen geschieden met schriftelijke toestemming van Krachten Bundelen in de Zorg.

Artikel 9 Tarieven

9.1 De (professionele) opdrachtgever is verschuldigd het tarief voor de uitvoering van de opdracht, zoals is overeengekomen in de zorgverleningsovereenkomst, te voldoen. De (professionele) opdrachtgever draagt zorg voor betaling, tenzij een derde partij voor de betaling zorg draagt.

9.2 Indien de (professionele) opdrachtgever na het sluiten van de zorgverleningsovereenkomst aangeeft dat hij gebruik wil maken van een extra dienst van KBIDZ, dan brengt KBIDZ het tarief daarvoor afzonderlijk in rekening.

9.3 De tarieven van Krachten Bundelen in de Zorg zijn te allen tijde op te vragen indien nodig. Krachten Bundelen in de Zorg kan tevens een tariefswijziging te allen tijde doorvoeren. De tariefswijziging zal tijdig worden verwittigd, dat wil zeggen tenminste twee maanden voor de invoering.

Artikel 10 Betalingsvoorwaarden

10.1 Zoals is overeengekomen in de zorgverleningsovereenkomst brengt Krachten Bundelen in de Zorg het tarief maandelijks in rekening. Krachten Bundelen in de Zorg kan maandelijks een vast bedrag bij wijze van voorschot aan een (professionele) opdrachtgever in rekening brengen, welk voorschot wordt verrekend met de eindfactuur die Krachten Bundelen in de Zorg aan het eind van een kalenderjaar of na afronding van de zorg- en of dienstverlening aan de (professionele) opdrachtgever per mail verstuurt.

10.2 Indien betaling niet door de professionele opdrachtgever geschiedt ( gemeente, school, zorgverzekeraar), rust de verplichting tot betaling op de opdrachtgever en wel binnen een betalingstermijn van zeven dagen volgend op de factuurdatum.

10.3 Indien betaling uitblijft, ook nadat de (professionele) opdrachtgever deugdelijk is aangemaand, kan Krachten Bundelen in de Zorg, indien de situatie van de cliënt dat toelaat, op grond van wetsartikel 6:263 BW een beroep doen op de onzekerheidsexceptie. Onderhavige wetsartikel houdt in dat Krachten Bundelen in de Zorg de uitvoering van de opdracht kan opschorten, totdat volledige betaling heeft plaatsgevonden.

10.4 In geval van beëindiging van het persoons gebonden budget, surseance van betaling van de (professionele) opdrachtgever, liquidatie, faillissement of beslag, zijn de vorderingen van Krachten Bundelen in de Zorg op de (professionele) opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar.

10.5 Indien de (professionele) opdrachtgever tekortschiet in het nakomen van zijn verplichtingen, komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening van de factuur van Krachten Bundelen in de Zorg voor rekening van de (professionele) opdrachtgever.

10.6 De (professionele) opdrachtgever is aansprakelijk voor de nakoming van de verplichtingen jegens Krachten Bundelen in de Zorg ongeacht de tenaamstelling van de factuur. Indien het persoons gebonden budget tekortschiet, is de opdrachtgever privé aansprakelijk voor het voldoen van de kosten die niet door het persoons gebonden budget gedekt worden.

Artikel 11 Persoonsgegevens en vertrouwelijkheid

11.1 Op Krachten Bundelen in de Zorg rust de verplichting om alle bescheiden en informatie die betrekking hebben op de cliënt vertrouwelijk te behandelen en zich daarbij te houden aan de Jeugdwet, de AVG en overige relevante wet- en regelgeving. Krachten Bundelen in de Zorg bewaart het cliëntdossier gedurende vijftien jaren, te rekenen vanaf het tijdstip waarop de zorg- en dienstverleningsovereenkomst beëindigd.

11.2 Voor de uitvoering van de zorgverleningsovereenkomst  is het voor Krachten Bundelen in de Zorg noodzakelijk om de persoonsgegevens van de cliënt en diens (wettelijke) vertegenwoordiger te verwerken.

11.3 In de privacyverklaring van Krachten Bundelen in de Zorg is nader beschreven hoe Krachten Bundelen in de Zorg omgaat met persoonsgegevens van cliënten, opdrachtgevers en andere natuurlijke personen. De privacyverklaring van Krachten Bundelen in de Zorg is te lezen op WWW.KBIDZ.NL.

11.4 Privacy van zowel de cliënt als ook de medewerker dienen wederzijds gerespecteerd te worden. Dit wilt zeggen dat geen beeld- en geluidopnames van cliënten of medewerkers van Krachten Bundelen in de Zorg gemaakt en gepubliceerd worden zonder expliciete toestemming. Uitlatingen over cliënten en medewerkers van Krachten Bundelen in de Zorg via (sociale) media worden eveneens niet getolereerd.

Artikel 12 Aansprakelijkheid KBIDZ

12.1 Krachten Bundelen in de Zorg heeft een aansprakelijkheidsverzekering. De aansprakelijkheid van Krachten Bundelen in de Zorg in verband met de uitvoering van de zorgverleningsovereenkomst of op welke andere grond dan ook is beperkt tot het bedrag dat krachtens de toepasselijke verzekeringsovereenkomst wordt uitgekeerd. Indien om welke reden dan ook geen uitkering door een verzekeraar plaatsvindt, is iedere aansprakelijkheid van Krachten Bundelen in de Zorg beperkt tot de directe schade en tot een bedrag dat gelijk is aan het tarief dat Krachten Bundelen in de Zorg voor de betreffende zorghulp heeft ontvangen in de twaalf maanden voorafgaand aan de schadeveroorzakende gebeurtenis met een maximum van € 5.000,-.

12.2 Krachten Bundelen in de Zorg is niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van verlies of diefstal persoonlijke bezittingen die een cliënt of (professionele) opdrachtgever aan een ambulant hulpverlener heeft gegeven.

12.3 Indien sprake is van een tekortkoming in de nakoming van een verplichting van uit Krachten Bundelen in de Zorg jegens de cliënt, is de cliënt gehouden om Krachten Bundelen in de Zorg in de gelegenheid te stellen de nakoming binnen een redelijke termijn te herstellen.

Artikel 13 Klachtenregeling

13.1 Krachten Bundelen in de Zorg heeft een klachtenreglement die de procedure rondom klachten in kaart brengt. Krachten Bundelen in de Zorg heeft een externe klachtencommissie. De werkwijze van de klachtencommissie is geregeld in het Reglement Klachtencommissie Krachten Bundelen in de Zorg. Beide reglementen zijn gepubliceerd op WWW.KBIDZ.NL.

Artikel 14 Vaststellen en wijzigen algemene voorwaarden Krachten Bundelen in de Zorg

14. 1 De directie van Krachten Bundelen in de Zorg heeft deze algemene voorwaarden vastgesteld. De directie behoudt zich het recht de algemene voorwaarden te wijzigen. Wijzigingen dienen tenminste twee maanden voorafgaand aan de wijziging bekend worden gemaakt aan de (professionele) opdrachtgever, cliënt of ambulante hulpverlener.

Artikel 15 Toepasselijk recht

15.1 Nederlands recht is uitsluitend van toepassing op de zorg- en dienstverleningsovereenkomsten.

15.2 Een juridische procedure tussen Krachten Bundelen in de Zorg en de cliënt en/of de (professionele) opdrachtgever moet worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Rotterdam.

Artikel 16 Inwerkingtreding

16.1 Deze algemene voorwaarden treden thans 25 februari 2024 in werking en eerdere versies komen te vervallen.